Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

O hodinu více spánku! V noci na 27. října se vracíme na standardní čas

Šetřicestu.cz

V noci na 27. října dojde k pravidelnému posunu času, kdy se hodiny ve 3:00 posunou zpět na 2:00. Tento posun znamená přechod z letního času na standardní středoevropský čas (SEČ). Pro většinu lidí to znamená, že si budou moci užít jednu hodinu spánku navíc.

Přechod z letního času na standardní čas má své opodstatnění, které spočívá především v úspoře energie a lepším využití denního světla během letních měsíců. Letní čas, který je zaveden na jaře, umožňuje lidem užívat si delší večery díky posunu hodin o jednu hodinu dopředu. S návratem k standardnímu času v říjnu se však dny začínají zkracovat a večery se rychleji stmívají.

Mějte na paměti, že posun času může mít vliv na vaše biologické hodiny, a proto je důležité se na změnu připravit. Někteří lidé mohou pociťovat dočasné obtíže, jako je únava nebo narušený spánkový režim. Doporučuje se v těchto dnech věnovat zvýšenou pozornost svému zdraví, pravidelnému spánku a dodržování zdravého životního stylu, aby se tělo mohlo co nejrychleji adaptovat na změnu času.

Nezapomeňte si tedy nastavit hodiny a využít tento čas k odpočinku a přípravě na chladnější měsíce, které přicházejí s podzimem a zimou.

Komentáře jsou uzavřeny.